7.01.2010

Skynda dig, älskade

Åh, jag hatar att förstöra stämningen. Men mitt i mediernas och den shuttershadesbärande pöbelns hetsjakt på förfärliga sommarhits kan jag komma på mig själv med att längta till hösten. Ett par månader efter att folk slutat dricka rosévin blandat med Fanta, slutat plocka med sig akustiska gitarrer till spontant uppstyrda grillningar och slutat sparka sig fram på livsfarliga longboards - då kan man med gott samvete koppla på vemodet igen. Musikaliskt är hösten så överlägsen sommaren att det nästan är elakt att jämföra dem.

Anledningen till att hösten dök upp just ikväll är inte vädrets förtjänst (förtjänst, inte fel). Det är Mikael Carlssons.

Under more than twee-artistnamnet The Honeydrips har denna man spelat in ett album, två singlar och ett gäng brokiga mp3-släpp på Sincerely Yours. Alla lika fantastiska. Faktiskt.

Nu är det dessvärre slut på det roliga. Utan någon mer djuplodad förklaring, meddelade Carlsson idag via SY:s hemsida att The Honeydrips numera bara återfinns i förfluten tid. Den goda smakens öga fäller en tår. När man sedan trycker igång avskedsgåvan Carlsson skickar med oss är det svårt att inte låta fler vandra samma väg.

Kusligt vackert, precis som hösten.





(Du hittar låten HÄR.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar